Nyheter

Tema: Nätverkande

Nätverkande handlar kort sagt om att lära känna människor som kan hjälpa dig att utveckla dina framtidsutsikter för din karriär. Du behöver inte vara den mest utåtriktade människan i världen för att nätverka effektivt.

Ta ett steg i taget. Börja med personer du känner, på jobbet och i ditt privatliv. Håll öronen öppna för information som kan vara till din fördel.

En del bra lediga tjänster hamnar aldrig på rekryteringssajter eller i annonsdelen i tidningen. De tjänsterna tillsätts genom “mun-till-mun”, och ju högre position desto oftare är det så här det fungerar.

Även om jobbet utannonseras, hjälper det att känna någon inom den nya organisationen som kan ge dig tips. Det kanske till och med är samma person som intervjuar dig vilket kan göra det till en mindre stressande erfarenhet.

Genom ett nätverk kan du lättare utbyta information, färdigheter, kunskaper och erfarenheter, och nätverket kan ge dig värdefullt stöd, uppmuntran och motivation!

 

Ta chansen och nätverka på AGORA-dagen den 25:e februari 2015!

AGORA-dagen nätverkande nätverka

Påverka AGORA-dagen.

Nu kan alla vara med och påverka AGORA-dagen! Vilka företag vill ni kunna nätverka med på mässan som pågår under hela dagen?

Träffa projektgruppen på U2 varje torsdag mellan 12 – 13 eller fyll i formuläret här på hemsidan. Gå till Kontakta oss och välj sedan ”Önska företag”.

 

 

Projektgruppen AGORA-dagen 2015

Projektgruppen för AGORA-dagen 2015 är nu tillsatt. Det här är gruppen som kommer arbeta tillsammans under året för att förbereda en så bra dag som möjligt för er. Alla önskemål och förslag inför AGORA-dagen välkomnas! Hoppas vi ses!

Projektgrupp 2015

Från vänster övre raden: Alexander Panaritis, Rebecca Lordhem, Linn Karlsson, Sandra Jönsson, Matilda Åkesson, Emma Mattisson och Arvid Wallin.

Nedre raden: Maria Grönlund, Maria Persson, Emma Ford, Evelina Pettersson och Lotta Angel.

Postinformation för AGORA-dagen 2015

Här kommer information om de poster som går att söka till det kommande årets projektgrupp för AGORA-dagen.

Företag och sponsoransvarig (2st)

Detta är en post som har det bästa från två världar. Som sponsoransvarig kommer ni jobba tillsammans med ordinarie sponsoransvarig och tillsammans kommer ni dela upp arbetet sinsemellan. Företagen som sponsrar är oftast de företag som även ställer ut, därför är det viktigt att ha en kontakt som kan sköta den huvudsakliga kontakten med dessa företag, för att ge dem den bästa servicen. Som företag och sponsoransvarig bör du vara utåtriktad och inte rädd att ta för dig. Det är viktigt att du som söker är bra på att planera din tid och ditt arbete eftersom det är viktigt att få in företag i god tid. Det är en post med mycket ansvar och jobb men även den viktigaste posten av dem alla, utan företag – ingen mässa.

Företag och staffansvarig (1st)

Huvuduppgiften som Företag- och staffansvarig är att få företag att ställa ut på AGORA- dagen samt allt ansvar för staffare under själva AGORA-dagen. Det är en post med mycket ansvar och jobb men även den viktigaste posten av dem alla. Förbered dig på att lägga ner mycket tid, arbete och engagemang under den kommande perioden så kommer du se att det lönar sig i slutet. Ni kommer även få många värdefulla kontakter, både till företag och med andra studenter, som ni annars inte hade fått chansen till.

Mässansvarig (2st)

Att vara mässansvarig för AGORA-dagen innebär att ni ansvarar för dagens program, innehåll samt utformningen av hela mässan – från helhet till detalj.

Som mässansvarig bör ni vara ordningsamma, strukturerade, initiativrika och utåtriktade. Det är viktigt att kunna hålla många bollar i luften och vara ute i god tid då det annars lär bli stressigt när dagen väl närmar sig. Att kunna kartlägga dagen för att i tid förbereda alla steg. Ni bör också ha en god samarbetsförmåga och kunna delegera ut uppgifter på ett strategiskt sätt under den viktiga dagen.

Eventansvarig (2st)

Dem personer som söker rollen till Eventansvarig bör vara drivna, tycka om att det är mycket småsaker att pyssla med för att det stora hela ska bli bra, och kunna styra projektmedlemmarna i rätt riktning tillsammans med dem. Det är viktigt att personen har koll på alla detaljer men en fördel är att delegera arbetet mellan medlemmarna. Ni kommer dels att ha hand om AGORA-kampen, något som har vart väldigt uppskattat av både företagen och studenterna. Ni kommer att får möjligheten att ta fram nya evenemangs idéer innan själva AGORA-dagen. Nya planerna för i år är även att ni ska ta fram ett nytt koncept gällande Banketten. Så om du har ett kreativt sinne och inte är rädd för att ta i kontakt med personer är det posten för dig. Planering är A och O i detta arbete.

Sponsoransvarig (1st)

Som sponsoransvarig får du inte vara rädd för att ta kontakt med nya människor. Det är viktigt att du som person är social, utåtriktad, trevlig och positiv. En annan viktig egenskap är att du är en problemlösare som ser möjligheter istället för problem.

Som sponsoransvarig är din uppgift att hitta sponsorer som vill bidra med annat material som behövs. Exempelvis priser till tävlingar, dryck, transportmedel och så vidare till dem evenemang inför AGORA-dagen och även under själva dagen. Du får möjlighet att träffa en hel del människor i näringslivet och det är en stor fördel om du är framåt och utåtriktad person.

Ekonomi och kvalitetsansvarig (1st)

Att vara ekonomiansvarig är en utmaning och en erfarenhet för livet! Det är en post som kräver en noggrann person med koll på siffror. Du bör vara strukturerad men samtidigt flexibel för att i mån om tid hjälpa andra poster vid stressiga perioder. Du ska bland annat:

 • Lägga upp en budget
 • Hålla koll på in- och utbetalningar
 • Hantera kassan
 • Utforma och sammanställa utvärderingar från mässan
 • Sammanställa utfall/övrigt

Kommunikation- och marknadsföringsansvarig (2st)

Dessa poster handlar främst om att marknadsföra och kommunicera hur AGORA-dagen framskrider. Till en början är det av vikt att ha ett nära samarbete tillsammans med din kommunkationspartner – det är ett ovärderligt bollplank och stöd.

Samtidigt som kreativitet är väsentligt så är ett sinne för planering nödvändigt för att kunna strukturera alla de olika arbetsuppgifterna och när marknadsföringsdelarna ska lanseras. Många saker tar längre tid än vad man tror och det gäller att vara ute i god tid! Denna post delas av två personer med olika ansvarsområden.

Digitalt

Denna post riktar sig främst till de digitala marknadsföringskanalerna som finns och AGORA-dagens hemsida, som kan ses som en samlingspunkt för information kring dagen. Du har bland annat hand om uppdateringar kring alla AGORA-dagenrelaterade event i sociala medier, där den huvudsakliga kommunikationskanalen är Facebook. Posten innefattar både text- och bildproduktion. Den ansvariga bör ha kunskaper i WordPress, Adobe Photoshop och InDesign.

Tryck

Som ansvarig för tryck innebär det att skapa affischer, biljetter, mässpaket, sponsorpaket etcetera. Din huvudsakliga uppgift är själva katalogen. Du är ansvarig över hela produktionen av katalogen, det innebär att du har hand om kontakten med tryckeriet vi väljer, layout och design, redigering och korrektion av allt material som ska finnas med. Den ansvariga bör ha kunskaper i Adobe Photoshop och InDesign.

 

 Något som du bör tänka på innan du söker:

 1. Du ska kunna arbeta i grupp.
 2. Du ska kunna lägga ner den tid som behövs på ditt arbete.
 3. Du ska ha viljan.
 4. Du ska vara idérik, ha en vilja till att förbättra.
 5. Du ska kunna planera din tid och ditt arbete.
 6. Vissa poster kommer att vara lugnare under vissa perioder än andra poster, det innebär att du ska kunna ta eget initiativ och hjälpa till extra om det behövs. TEAMWORK!

 

Det kommer att bli ett grymt år. Möjligheten att lära känna nya personer, växa som människa och få en stor merit i ditt CV. Hoppas att DU söker!

 

 

En plats har öppnats upp i AGORA-dagens projektgrupp!

Posten som företags- och staffansvarig är vakant och ska tillsättas omgående. Postbeskrivning följer nedan. Ansökan skickas till projektledare@agoradagen.se, där du beskriver varför just du skulle passa för posten samt berättar lite om dig själv och vad du kan bidra med. Sista ansökningstillfället är måndagen den 21 oktober, klockan 23:59. Vid frågor maila ovanstående mailadress.

Företags- och staffansvarig
Huvuduppgiften som företags- och staffansvarig är att ta kontakt med företag till AGORA-dagen samt att ansvara för alla staffare före och under själva mässan. Just denna post kräver mycket ansvar och jobb, men kan samtidigt sägas vara den viktigaste i projektet. Förbered dig på att lägga ner mycket tid, arbete och engagemang under den kommande perioden. Helt ensam med uppgiften kommer du inte vara då du delar ansvaret för posten med ytterligare en person. Dessutom jobbar vi i ett nära team inom projektgruppen – en av de bidragande orsakerna till att arbetet med AGORA-dagen är så givande och roligt som det faktiskt är!

Under arbetet med AGORA-dagen kommer du knyta många värdefulla kontakter, både till företag och andra studenter. Om du inte vill missa denna chans rekommenderar vi att du söker så snart som möjligt!

Hitta oss på U2 på måndag!

Måndagen den 14 oktober har alla studenter på Service Management och Strategisk kommunikation möjlighet att komma med idéer på företag och gästföreläsare som de vill se på AGORA-dagen. I utbyte mot dessa idéer serverar projektgruppen gratis kaffe! Vi ses på U2 mellan klockan 10-13!

Det går även bra att fylla i intresseformuläret här nedan:

Vilka företag skulle du vilja se på AGORA-dagen 2015?

bönor (kopia)

Nu söker vi fler engagerade personer och undrar därför om du vara med i AGORA-kampens projektgrupp!

AGORA-kampens projektledare har storslagna planer för AGORA-kampen 2014 och skulle behöva en skön projektgrupp för att ro det hela iland. Är du kreativ, påhittig och tycker det är kul att jobba i projekt? Intresserad av att knyta nya kontakter och träffa spännande företag?

Skriv lite om dig själv och maila det till agorakampen@agoradagen.se senast den 7 oktober!

 

Projektgruppen inför AGORA-dagen 2014 tillsatt!

Idag är projektgruppen inför AGORA-dagen 2014 tillsatt. Tack till alla som sökte, det har varit otroligt tufft att fatta ett beslut. Vi är ett härligt drivet gäng som tillsammans kommer skapa en fantastisk AGORA-dag 2014. Många timmars arbete ligger framför oss vilket vi ser väldigt mycket fram emot. Samtidigt tackar vi förra årets projektgrupp för en fantastisk välgjord mässa som kommer vara vår största inspirationskälla.

 

Postansvariga är:
Företag- och staffansvarig – Sofia Lindfors
Företag- och staffansvarig – Amanda Ebenstrand
Företag- och sponsoransvarig – Linus Kajander
Sponsoransvarig – Ebba Bergholm Cohen
Mässansvarig – Shira Cohen
Mässansvarig – Amanda Carlsson
Ekonomiansvarig – Linda Hanje
Bankettansvarig – Gry Nordström
Marknadsföring/tryck – Kajsa Ljungström
Marknadsföring/digital -Elin Sivard

 

Projekledare för AGORA-kampen:
Klara Lindgren & Johanna Lindgren

/Anna Hanerud, projektledare för AGORA-dagen 2014

Ansök senast tisdag 21/5!

Tack till alla som kom till informationsmötet igår den 16/5, riktigt kul att se er där och jag är nu mer taggad än någonsin!

För er som missade mötet, finns den mesta informationen under fliken ”Sök till projektgruppen 2014″, och finns det ytterligare frågor eller funderingar så är det bara att skicka ett mail till ”projekledare@agoradagen.se”.

 

Posterna som finns att söka är:

Företags- och Staffansvariga (2 poster)

Sponsoransvarig (1 post)

Sponsor- och företagsansvarig (1 post)

Ekonomi- och kvalitetsansvarig (1 post)

Bankettansvarig (1 post)

Mässansvarig (2 poster)

Kommunikation- och marknadsföringsansvariga (2 poster) En digital och en tryck.

Projektledare för Agora-kampen (1 post)

 

 

Frågor som togs upp på mötet var bland annat:

Får man föreslå en person som man vill vara med på de poster som har två tillsättningar?

– Svar: JA!

 

Kommer AGORA-dagen krocka med praktiken för studenter på strategisk kommunikation årskurs 2?

-Svar: Tidigare år har det inte varit några problem då praktiken är flexibel och de obligatoriska 8 veckorna lätt hinns med efter AGORA-dagen är över. Angående kursändringar väntar jag på svar om det kommer påverka deltagandet i projektgruppen för AGORA-dagen 2014.

 

Sök genom att skicka ett mail till projektledare@agoradagen.se där du berättar vem du är, vad du har gjort tidigare, varför du söker samt vilken/vilka poster du är intresserad av. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt viljan att göra AGORA-dagen 2014 till en fantastisk dag! Sista ansökningsdag är den 21/5.

 

Nu söker vi projektgrupp inför nästa års AGORA-dag!

Vill du engagera dig under din studietid? Ta chansen och sök till projektgruppen för AGORA-dagen 2014! AGORA-dagen är den största arbetsmarknadsdagen på Campus, den arrangeras för elfte året i rad och riktar sig till över 1000 elever! Det innebär att vi verkligen vill ha er som tycker det är roligt att arbeta i projektform och har engagemanget och viljan att göra AGORA-dagen 2014 till den bästa någonsin!

 

De poster vi söker är:
Företags- och Staffansvariga (2 poster)

Sponsoransvarig (1 post)

Sponsor- och företagsansvarig (1 post)

Ekonomi- och kvalitetsansvarig (1 post)

Bankettansvarig (1 post)

Mässansvarig (2 poster)

Kommunikation- och marknadsföringsansvariga (2 poster) En digital och en tryck.

Projektledare för Agora-kampen (1 post)

 

Vill du veta mer om vad AGORA-dagen är och vad posterna innebär?


Kom till vårt informationsmöte där du får träffa projektledaren för Agora-dagen 2014 samt förra årets projektledare. Mötet äger rum den 16 maj i U203 klockan 12:15 (ingen akademisk kvart).

 

Sök genom att skicka ett mail till projektledare@agoradagen.se där du berättar vem du är, vad du har gjort tidigare, varför du söker samt vilken/vilka poster du är intresserad av. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt viljan att göra Agora-dagen 2014 till en fantastisk dag! Sista ansökningsdag är den 21/5.

 

The AGORA-day 2014

 

Want to get involved in school beside your studies? Take a chance and be a part of the  project team for the AGORA-day 2014! The AGORA-day is the largest career fair on campus and it is arranged for the eleventh year in a row! It is the ideal extra activites to put on your resume. We are looking for people that enjoy working in a team and has the commitment and the will to make the AGORA-day 2014 the best ever!

 

The positions we are looking to fill are:

Corporate and Staff  (2 positions)

Sponsorship (1 position)

Sponsorship and corporate (1 positions)

Economy and quality  (1 position)

Banquet (1 positions)

Exhibition Manager (2 positions)

Communication and marketing managers (2 positions) One digital and one print.

Project manager for Agora- ”battle” (1 position)

 

Want to know more about what the AGORA-day is, and what the positions mean?

Come to our information session where you will meet the project manager for the Agora-days in 2014 and some of the members of last year’s project group. The meeting will take place on the 16th of  May in U203, 12:15 pm (no academic quarter).

 

Apply by sending an email to projektledare@agoradagen.se where you tell us who you are, what you’ve done in the past, why you are applying and what / which positions you want. Great emphasis is placed on characteristics and the desire to make the AGORA-day 2014 to an amazing day! Last chance to apply is monday, the 21st of May.

 

Intervju: H55

Intervju med Classe Widen som är en av personerna bakom H55 Event.

 

- Hej Classe! Eftersom vi fick använda H55 till vår staffest hade det varit kul att få veta lite mer om H55 och dess historia. Du kan väl berätta lite om H55 ursprung och när det byggdes?
– Hej, självklart kan jag göra det! H55-paviljongen är en unik byggnad i Helsingborg som har sitt ursprung i en av de tre paviljonger som ritades till Helsingborgsutställningen 1955, H55, av arkitekten Carl-Axel Acking.
Paviljongerna var under utställningen 1955 placerade tvärs över Parapeten i Norra hamnen, i öst-västlig riktning, med sina kortsidor ut mot sundet respektive in mot staden. Den längsgående övervången vilade på pelare ut över kajpromenaden. På så sätt kunde utställningsbesökare passera under byggnaderna.
De tre paviljongerna långsidor var klädda med vitlackerade plåtar, uppbrutna av fönstersektioner av varierad utformning. Övervåningarnas kortsidor var helt uppglasade, vilket gav riktade vyer mot staden i öster och Öresund i väster. Paviljongerna var utförda i enkla konstruktioner och efter utställningen monterades de ner.
Till H99-utställningen fann man rester av en av paviljongerna hos en skrothandlare. Med hjälp av originalritningarna av Tangram Arkitekter och det återfunna byggmaterialet kunde man uppföra en kopia av paviljongen.
Kopian kunde inte placeras på urspungsplatsen som sina föregångare. Istället valdes en plats nordöst om Restaurang Parapeten, den del som idag kallas Cityhamnens södra ände.

 
- Spännande, det hade jag ingen aning om! Vad används H55 till idag?
– Efter H99 hyrde staden ut den paviljongen till utställningar och konferenser. Idag är H55 en självklar mötesplatsbåde när det gäller fester, bröllop och konferenser. Med utsikt över både Helsingborg och Helsingör och ett glittrande Öresund som bakgrund är det svårt att hitta ett vackrare konferensställe.

 
- Där ser man! Det är inte alla lokaler som klarar både konferenser och bröllop. Finns det möjlighet att anpassa H55 efter behov?
– Absolut, H55 Paviljongen är en mycket flexibel lokal som kan rymma upp till 150 personer. Den kan delas upp i mindre delar och kan lätt möbleras till konferenssittning för grupper från 15 personer till 150 personer. I huset finns också ett rum med stor kyl, frys och diskmaskin. Paviljongen är även utrustad med en mycket bra ljud – och storbildsanläggning.

 
- Till sist, hur går man tillväga om man vill boka H55?
– Kontakta oss gärna på vår mail; h55.paviljongen@gmail.com eller på telefon 0709- 55 97 45 alternativt 0709 – 55 92 45. Vi inom H55 Event hjälper gärna till med att arrangera både fester och konferenser.

 

- Tack så mycket för att du tog dig tid att besvara våra frågor!
– Tack själv!

Nyheter i korthet

Nu har det officiella startskottet gått för nedräkningen till AGORA-dagen 2013! Igår på Pre-AGORA
bjöd vi på fika, delade ut vår fina katalog, öppnade upp för aktivitetsanmälan, sålde bankettbiljetter
och anordnade tävlingar, workshop och föreläsning. Det var många som tittade förbi, och vi hoppas
att Ni tyckte det var lika trevligt som vi gjorde!

 

Så vad händer nu fram till AGORA-dagen? Nästa vecka kommer vi sitta på U2 mellan kl 12-13 och
fortsätta sälja biljetter till banketten. På måndag kommer det även vara lite extra glamour, så missa
inte det! För Er som inte håller med om att cash is king finns även möjligheten att betala via internet
– mejla bankett@agoradagen.se för att få information och kontouppgifter.

 

Glöm inte heller att anmäla Er till de givande aktiviteterna som kommer vara under mässan. Ni kan
läsa mer och anmäla Er direkt här på hemsidan, eller skicka ett mejl till info@agoradagen.se.

 

Sist men inte minst – håll utkik på vår Facebooksida där de två sista videorna kommer presenteras
under den kommande veckan. Vi lovar att de är värda att se!

AGORA-dagens projektgrupp 2013

Nu är det endast en månad kvar till AGORA-dagen 2013! Vi i projektgruppen fixar och donar för fullt – och nu har vi även haft vårt första möte med våra fantastiska staffare. Vi skriver avtal, finslipar aktiviteter, bokar underhållning, kokar kaffe och går igenom alla detaljer för att 10-års jubileet av mässan ska bli så fenomenal det bara går. Vi har även börjat delge vilka spännande företag som kommer ställa ut på mässan, så glöm inte att titta in här på bloggen under den närmsta tiden.

 

Men vilka är då vi som sedan tidig höst jobbat för att förverkliga AGORA-dagen? Ni som varit riktigt nyfikna har kanske redan gått in och tittat efter, men för er andra har vi nu gjort en video för att presentera oss själva och vår post lite närmare.