Vi har fått jobb via AGORA-dagen!

Posted on Posted in Uncategorized
 

Carl Abrahamsson

  1782520_10151902273410766_831207428_oHej Carl, berätta för oss: vem är du och vad pluggar du? ”Jag läser Service Management med inriktning Hälsa och är inne på min sista termin. Jag har under studietiden bott i Lund där jag stormtrivs, men är ursprungligen från Kristianstad.”   Vart fick du jobb via AGORA-dagen och hur lyckades du med det? ”Jag fick sommarjobb som kundtjänstmedarbetare på Bergendahls huvudkontor i Hässleholm, koncernen som bland annat City Gross tillhör. Under AGORA-dagen gick jag runt och frågade mig för vilka möjligheter som fanns hos olika företag och delade ut mitt CV till de som jag ansåg intressanta. Bergendahls annonserade även angående sina lediga tjänster på deras hemsida, men jag har förstått av min chef i efterhand att det var fördelaktigt att de fick träffa mig på AGORA-dagen eftersom de kunde få ett intryck av vem jag var. Jag tror de värdesatte väldigt mycket att jag faktiskt gick dit fysiskt, ställde lite frågor och verkade intresserad.”  Har du några tips på hur man gör det bästa  av   AGORA-dagen? ”Jag hade själv aldrig riktigt tänkt på Bergendahls som ett alternativ innan jag hittade deras monter på AGORA-dagen. Så för de som är osäkra vilka företag som är intresserad av oss Service management-studenter är AGORA-dagen perfekt för att ta reda på det. Ta med ett gäng utskrivna CV, klistra på ett leende och bara kör. Ställ mycket frågor och verka intresserad.”    
16586685_10155922791628569_517584489_o   Lotta Angel   Hej Lotta, låt oss få höra vem du är och vad du pluggar? ”Mitt namn är Lotta Angel och jag är 23 år. Jag är ursprungligen från Båstad och läser sista terminen på Strategisk Kommunikation och Digitala Medier.” Vi har fått hört att du fått jobb via  AGORA-dagen, vart var det och hur gick det till? ”Jag jobbar för EF Språkresor som jag fick kontakt med under första året av mina studier på AGORA–dagen. Det året hade jag redan sommarjobb men bestämde mig för att söka EF året därpå. Då träffade jag EF under Agoras Karriärsdag och sedan träffade jag min framtida chef på AGORA-dagen. . Dagen ger en möjlighet att få en personlig kontakt med företaget, vilket gav både mig och dem mycket mer än ett personligt brev kan göra. Det gav tillfälle att ställa frågor och se hur vi fungerade tillsammans.” Har du några tips på hur man får ut så mycket som möjligt av AGORA-dagen? ”För att få ut så mycket som möjligt av Agora-dagen rekommenderar jag att man förbereder sig. Det vill säga att kolla vilka företag som kommer närvara, vad de söker och vilka man själv är intresserad av. Företagen är där för att fylla en post, och gör du ett bra intryck kommer du kunna bli anställd på plats. Ta med dig CV och våga ta plats. Söker du det bästa sommarjobbet någonsin så kan du komma och prata med mig, jag kommer stå i EFs monter!”  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *