Utställande företag

 

Guldföretag

Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels ska vara ett annorlunda hotellföretag. Vi delar en tradition och kultur där vi vill göra mer än det som förväntas av oss - för gästerna, människorna, samhället och miljön. Vi tror på att alla har potential och att alla kan göra karriär hos oss.

Helsingborg Stad

Helsingborgs stad är Helsingborgs störstaarbetsgivare med cirka 10 000 medarbetare inom 9 förvaltningar och 8 bolag. Men vad kan vi erbjuda dig som student?
Hos oss kan du få kvalificerade extrajobb som Studentmedarbetare, traineetjänster inom Familjen Helsingborgs Traineeprogram eller roliga och utmanande sommarjobb. Vi kan även erbjuda intressanta praktikplatser, ofta med goda möjligheter till jobb längre fram.
Glöm inte våra stipendier. Hos oss kan du söka stipendier för dina studierelaterade projekt, eller resestipendier när du ska skriva din uppsats.
Nyfiken? Träffa oss på AGORA-dagen!

Resurs Holding

Resurs Holding, som verkar genom dotterbolagen Resurs Bank AB och Solid Försäkring AB, är ledande inom konsumentkreditmarknaden i Norden och erbjuder betallösningar, privatlån och nischade försäkringsprodukter.
Resurs Bank är en niscbank med cirka 750 anställda och 5,8 miljoner kunder i Norden. Med oss kan du låna, spara och betala - snabbt, tryggt och enkelt.
Under 1980-talet uppfann vi det framgångsrika säljfinanskonceptet ”räntefritt” och idag är vi en av Nordens ledande banker inom retail finance. För våra företagskunder erbjuder vi bland annat betallösningar och factoringtjänster.
Solid Försäkring erbjuder försäkringar som ska vara lätta att förstå, lätta att köpa och lätta att använda. Sedan starten 1993 har vi haft vårt huvudkontor i Helsingborg och har verksamhet i Sverige, Norden och delar av Europa.
Våra värderingar- Driven, Open, Innovative och Trustworthy - genomsyrar hela vår verksamhet och vi är ständigt på jakt efter nya smarta lösningar för våra kunder och sammarbetspartners.

Fler utställande företag och organisationer 2019

Adecco

Adecco är världens ledande leverantör av HR-lösningar. Med över 5700 kontor i mer än 60 länder runt om i världen erbjuder Adecco ett brett utbud av tjänster. De tjänster som erbjuds delas in i huvudkategorier av personaluthyrning, rekrytering, outsourcing och konsulttjänster. I Sverige är Adecco ett auktoriserat bemanningsföretag med ca 50 kontor och ca 5000 anställda.

Familjen Helsingborg

Vi i Familjen Helsingborg spår en spännande framtid och sätter utveckling i fokus. Hos oss arbetar du med kvalificerade uppdrag samtidigt som du får personlig utveckling och ett brett nätverk. Som trainee i Familjen Helsingborg kommer du att få värdefulla utbildningsdagar inom projektledning, presentationsteknik och samtalsteknik för att utveckla ditt ledarskap. Tillsammans med dina traineekollegor kommer du dessutom att få träffa ledning, politiker och specialister på studiebesök i Familjen Helsingborgs kommuner och därmed fördjupa dina kunskaper i offentlig sektor.

Folksam

Ett jobb i Folksamgruppen ger möjlighet att vara med på en spännande och utmanande förändringsresa! Med en bred verksamhet och flera intressanta jobb kan vi erbjuda många karriärmöjligheter. Vi söker dig som är engagerad och personlig och vill ta ansvar för det våra kunder bryr sig om. Vi är 3900 medarbetare som jobbar tillsammans för att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nästan varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare.

Helsingborgs Hamn

23 000 ton gods och 20 000 passagerare om dagen. Människor och gods med en gemensam nämnare. Helsingborgs Hamn. En hamn som växer och satsar för framtiden i en alltmer globaliserad Öresundsregion. Och du kan vara säker. Idag har du använt eller ätit något som har passerat Helsingborgs Hamn, en av Sveriges största färjehamnar, en containerspecialist och en nationellt prioriterad logistisk knutpunkt. Här erbjuds rederier, transportörer och speditörer en attraktiv infrastruktur med effektiva tåg-, väg- och sjöförbindelser. 12 000 arbetstillfällen är direkt eller indirekt beroende av verksamheten. Och det går bra nu. Hamnen utvecklar, planerar och investerar för fortsatt expansion.

Helsingborgshem

Helsingborgshem är ett bostadsföretag med ca 12 000 hyreslägenheter i över 30 bostadsområden. Vi är mer än en hyresvärd. Vi strävar efter att utveckla bostäder, boendemiljöer, stadsdelar och service som matchar olika livsstilar och behov. Våra medarbetare brinner för hela stadens välmående och vill genom ett öppet och aktivt förhållningssätt möta våra kunders drömmar om livet hemma. Tillsammans gör vi Helsingborg till en attraktiv stad att leva och bo i för en mångfald av människor. Hos oss får du vara med och göra skillnad!

FedEx

FedEx Express uppfann expresstransport och är branschens globala ledare. Hörnstenen i vår verksamhet är våra servicemedvetna, lojala och kompetenta medarbetare.
Ända från början har FedEx drivits med en filosofi att medarbetarna är första prioritet. Vi har vuxit till att bli ett branschledande företag med global närvaro genom att förstå behoven hos dem vi tjänar och genom att uppfylla de behoven samtidigt som vi överträffar förväntningarna.
Genom sin långa historia har FedEx erkänts för sitt goda förhållande till sina anställda. Vi uppmuntrar våra medarbetare att växa inom företaget och ger dem de nödvändiga redskapen för att utveckla sina karriärer.

Retail Staffing Sweden AB

Vi är ett bemanningsföretag som är nischade inom detaljhandeln. Vi gör upp pooler med extrapersonal för våra olika kunder inom retail och hyr ut butikspersonal vid behov. Vi har pooler för våra olika kunder i Stockholm, Göteborg, Skåne och Linköping/Norrköping.

Unionen

Var vill du jobba efter examen? Ett medlemskap i Unionen Student kostar bara 100 kr och ger dig stöd hela vägen till drömjobbet. När du pluggar stöttar vi dig med förmånliga rabatter, stipendier och ger dig chansen att delta på utvecklande seminarier om allt från ledarskap till karriär och hälsa.

När det är dags att ta steget ut i arbetslivet ger vi dig expertkunskap kring löner och villkor, vässar  ditt cv och hjälper dig på vägen med ett unikt kontaktnät på några av Sveriges populäraste arbetsplatser. Allt för bara 100 kronor hela studietiden.

Läs mer på unionen.se/student och bli medlem idag!

Thule Group

Thule Group är världsledande på produkter som gör det enkelt att lätt, säkert och snyggt att ta med sig det man behöver och bryr sig om när man lever ett aktivt liv. Under mottot, ”Active Life, Simplified”, erbjuder bolaget produker så som takboxar, hållare för cykel-, vatten- och vintersport som transporteras med bil och liknande till husbilar och husvagnar. Vidare har de produkter så som ryggsäckar, kameraväskor och datorväskor. Sist så har bolaget även produkter för den aktiva familjen i form av cykelkärror, barnvagnar och barncykelstolar. Thule Group har cirka 2 200 anställda vid 9 produktionsanläggningar och 35 försäljningskontor över hela världen. Produkterna säljs på 140 marknader och försäljningen under 2017 uppgick till 5,9 miljarder kronor. www.thulegroup.com

Tesla

Tesla’s mission is to accelerate the world’s transition to sustainable energy.

Tesla was founded in 2003 by a group of engineers who wanted to prove that people didn’t need to compromise to drive electric – that electric vehicles can be better, quicker and more fun to drive than gasoline cars. Today, Tesla builds not only all-electric vehicles but also infinitely scalable clean energy generation and storage products. Tesla believe the faster the world stops relying on fossil fuels and moves toward a zero-emission future, the better.

Campus Vänner

Campus Vänner är organisationen som verkar för bästa möjliga utbyte mellan studenter på Campus Helsingborg och det regionala näringslivet. Vi är brobyggaren mellan studenter och företag – allt för att Du, som student eller företagare, ska kunna skapa inspirerande och betydelsefulla kontakter för framtiden.

Campus Vänner är en ideell organisation och vårt arbete möjliggörs genom engagerade medlemsföretag från regionen, som med sin närvaro skapar ingångsportar för
studenter att vidareutveckla sig genom alltifrån motiverande stipendium till verklig arbetslivserfarenhet. Vår organisation startades av Helsingborgs stad år 2010 och
har i dag sin bas i centrala Helsingborg.

Education first

EF is driven by our mission of opening the world through education. EF combines language training with cultural exchange, academic achievement and education travel to deliver courses and programs that transform dreams into international opportunities. EF operates 580 offices and school in 52 countries with a network of 46,500 staff. As our business continues to expand to all corners of the world, we are constantly looking for talented people to help us grow.

PerformIQ

Vi är ett rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Vare sig det är handboll, hockey, badminton eller balett.
Alla vi anlitar, från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. VIi kallar det den tysta skolan. Svett slit och ändlösa timmar resulterar i kvalitéter våra uppdragsgivare tycker om. Som att alltid komma i tid, vara motiverad varje morgon och ha en stark vilja att vinna.
PerformIQ erbjuder bemanning och rekrutering inom alla branscher. Om ert företag behöver personal eller om du själv har idrottsbakgrund och funderar på att byta jobb, välkommen. Möjligen väntar dina nästa favoritkollegor.

Nowaste

Vi tillhandahåller skräddarsydda logistiklösningar inom flera olika branscher och segment. Allt ifrån färskvaror till järnvaror, möbler och kläder. Med ett stort kunnande och lång erfarenhet inom logistik kan vi erbjuda helhetslösningar som en av branschens vassaste tredjepartlogistiker. Vi är ett värderingsstyrt företag med kärnkompetens inom automation, IT och personal.

Skånetrafiken

På skånetrafiken är vi cirka 350 anställda som arbetar med allt från verksamhetsutveckling, upphandling, trafikplanering, marknadsföring, färdtjänsthandläggning, IT och kundtjänst. Vi arbetar med att utveckla vår trafik och våra tjänster för att våra kunder, som i dagsläget uppgår till 250 000 om dagen, ska kunna resa på ett enkelt och hållbart sätt. Vi arbetar i en visions- och värderingsstyrd organisation med målet ställt på fler och nöjdare kunder.

På vår kundtjänst och våra kundcenter är vi cirka 100 personer som gemensamt möter våra kunder i olika kanaler. Våra medarbetare har en genuin vilja och drivkraft att arbeta med kundservice och att ge våra kunder service i världsklass varje dag.

Fackförbundet vision

Vision är ett av Sveriges ledande fackförbund och har 196 000 medlemmar, både studenter och de i arbetslivet. Ett medlemskap handlar om en sak. Att få ut så mycket som möjligt av ditt studentliv och ditt framtida arbetsliv.

Din bostad - Balder

Balder äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter och hotell i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, England och Norge. 

Academic work

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi arbetar med personaluthyrning och rekrytering av akademiker i början av sina karriärer, antingen när de studerar eller upp till fem år efter examen. Det är vår nisch, vårt exportområde och en målgrupp vi tror på. Academic Work finns i sex länder och förmedlar över 16 000 jobb per år. Genom oss kan du få utvecklande och meriterande deltidsjobb, heltidsarbeten, sommarjobb, internship och talangprogram, knyta viktiga kontakter inför framtiden och få en bra start på din karriär. Kom gärna och säg hej och ställ frågor till oss i vår monter under AGORA-dagen!

Helsingborgs FN-förening

Vi gör skillnad. Vi skapar en bättre värld genom att varje dag arbeta för fred, utveckling och mänskliga rättigheter. Lokalt, nationellt och internationellt arbetar vi med att föra samman individer och organisationer i ett gemensamt arbete! Tillsammans gör vi skillnad för miljön såväl som för människor i utvecklingsländer och lokalt. Vi arbetar i lokalföreningar och distrikt med projekt och insamlingar i alla skalor och från förbundets kansli i Stockholm. Vi är även en paraplyorganisation för 84 riksorganisationer och samarbetspartner. Varje år erbjuder vi spännande praktikplatser på vårt kansli i Stockholm, samt internationella praktikplatser på våra systerförbund runt om i världen. Läs med på www.fn.se

Ica Sverige

Att göra varje dag lite enklare, det är vår vision. Den fångar det vi strävar efter att åstadkomma: att hitta enklare och bättre lösingar för våra kunder så att de ska kunna handla bekvämare, laga godare mat, leva ett friskare liv, ha en tryggare hushållsekonomi och leva i mer hållbara samhällen. Eftersom vi möter en stor del av befolkningen dagligen - i våra butiker, apotek och digitalt - har vi unika möjligheter att verkligen göra skillnad. Varje dag.

Hos oss har det vuxit fram en stark kultur. När vi ska beskriva vår kultur blir två saker tydliga: vi har en stark entreprenörsanda, samtidigt som det är väldigt familjärt”. Icas vision är att göra varje dag lite enklare.

Jusek

Jusek är förbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, samhällsvetare och kommunikatörer. Som medlem i Jusek får du ta del av nätverk, företagsbesök, rabatter och personlig rådgivning. Vi är experter på just din karriär. Besök vår monter och bli medlem idag!

Lunicore

Lunicore är ett av Nordens främsta och största studentdrivna konsultbolag. Med Lunds universitet i rygge narbetar vi med att stärka företag, organisationer och offentlig sektor med den senaste kunskapen från universitetet. Genom att inför varje projekt samla drivna studenter i dynamiska team med tvärvetenskapliga kompetenser är vi den främsta länken mellan universitetsvärlden och näringslivet. Hos oss erbjuds du som student möjligheten att få praktisk erfarenhet redan innan din examen. Du får också möjligheten att bygga ett värdefullt kontaktnät inför framtiden.

Vi växer och söker nya medarbetare! Alla tjänster annonseras på vår hemsida.

IKEA

Vi på IKEA tror att du ser saker och ting lite annorlunda.
Vi tror att varje individ har något värdefullt att erbjuda och vi vägleds av vår IKEA vision om att skapa en bättre vardag för de många människorna.

Vi är 208 000 medarbetare världen över med 233 varuhus på 50 olika marknader. Vi söker ständigt drivna studenter som tycker att kundrelationer, servicemöten och personlig utveckling är en central del i varje framgångsrikt företag. Vi säker dig som vill jobba hos oss vid sidan av dina studier, eller dig som avslutar dina studier till sommaren och vill jobba med ledarskap.

Vi vill att du ska växa hos oss - när du växer, växer IKEA.

Glion & Les Roches

Glion Institute of Higher Education och systerskolan Les Roches i Schweiz räknas som två av världens högst rankade skolor inom inom Hospitality Management. Programmen hos oss på Glion & Les Roches ger dig som student de bästa kvalifikationer och kunskaper som krävs för att kunna få en framgångsrik internationell karriär inom service management. Vi har en unik och framgångsrik miv av teoretisk och praktisk undervisning och innefattar praktikperioder på välrenommerade och erkända företag runt om i världen. Då alla våra program har en röd tråd av ledarskap så lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och mycket kontakt mellan elever och lärare.

På båda våra skolor kan du läsa hela Bachelor degrees, Study Abroad terminer och Masters/MBAs.

JYSK

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2700 butiker och 23 000 medarbetare i 51 länder. I Sverige finns 143 butiker utspridda i lander, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

AB Stenströms Skjortfabrik

Med stolthet sedan 1899


Stenstöms, ett av Sveriges äldsta klädvarumärken klädvarumärken med rötterna i Helsingborg, fyller hela 120 år i år. Skjortor och blusar är grundstenarena i varumärket och tillverkas med fokus på stil, komfort och kvalitet in i minsta detalj. Efter studier väntar arbetslivet och det är då viktigt att klä sig på ett bra och korrekt sätt i sin yrkesroll. Vi ger dig tips och inspiration på hur du klär dig för olika tillfällen!

Head Agent

Head Agent är ett av Sveriges snabbast växande bolag och är med på listan av VA Superföretag 2018 samt belönade med Gasell 4:e året i rad. Vi arbetar med Management consulting inom området Executive Search – vi jobbar, tillsammans med våra kunder, med strategisk kartläggning och uppsökande rekrytering för roller på C-Level och specialister. Exempelvis hittade vi nyligen The Absolute Company’s nya Innovation Director och Acne Studios Digital Director. Vi är stora inom den digitala sfären, men vi är alla generalister - så hos oss får du inblick i hela näringslivet med allt från digital transformation till CFO.

The Arts Club


- The Arts Club is one of the best private members’ club in the world
- Founded in 1863, it is highly exclusive to the elite members who has interest in Arts, Sciences and literature.
- In September 2011, the Club re-launched after undergoing a complete renovation, transforming it into a truly venerable institution.
- There is a waiting list to become a member of upto 8 months!

NyföretagarCentrum Skånenordväst

NyföretagarCentrum ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – kostnadsfri rådgivning. Vi har erfarna rådgivare som hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller vad du vill som rör ditt företagande.
När du har varit på rådgivning hos oss kommer du att vara väl förberedd för livet som egenföretagare. Det enda vi kräver av dig är ditt engagemang och att du tror på din idé.
Rådgivningen är helt kostnadsfri tack vare vårt nätverk av samarbetspartners som stöder oss, både med finansiella medel och med personlig expertis och engagemang.
Har du en företagsidé – hör av dig till oss redan idag!

Bergendahls - en utmanare inom dagligvaror

Bergendahls är ett av landets största familjeägda företag. Vi bedriver verksamhet inom detaljhandel och dagligvaror i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland genom våra helägda varumärken City Gross, Glitter, Granit och EKO i Sverige och Norge. Med över 40 City Gross-butiker, 180 Glitter-butiker, 25 Granit och 5 EKO, ett nära samarbete med Den Svenska Matrebellen, MatÖppet och MatHem samt en växande e-handel har vi en stark position i de branscher vi verkar.

Vår snart 100-åriga historia startade i Hässleholm där Bergendahls Food fortfarande har huvudkontor och lager med 700 medarbetare. Företaget präglas av entreprenörskap, starka värderingar och en unik företagskultur med ett långsiktigt engagemang hos våra ägare och våra medarbetare.. Detta är nyckeln till våra framgångar genom åren.

Scandic

Scandic
Nordens största hotelloperatör. Scandic är den största hotelloperatören i Norden med ett nätverk av omkring 280 hotell fördelat på ca 55 000 hotellrum i sex länder och 14,6 miljarder SEK i omsättning 2016.

Bring your culture, build ours. Hos oss får du utrymme att vara dig själv och utvecklas i den riktning du vill, med trygga vilkor och schyssta avtal som grund. Ta med dina erfarenheter, engagemang och ditt sätt att tänka till oss - bidrat till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. Välkommen till Scandic.

Student Consulting

StudentConsulting är ett av Skandinaviens ledande rekryterings- och bemanningsföretag och är specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Vi har under det senaste året rekryterat 11 554 personer ut i jobb i Sverige, Norge och Danmark. Vårt rekryteringsnätverk består av 176 uppdragsorter, över 400 000 kandidater, över 2 500 kunder och över 13 800 beställare.

Animus Home

Animus Home är start-upen bakom den innovativa lösningen för hur vi kommer att leva i våra smarta hem. Vår innovation organiserar det smarta hemmet till en app. Belysning, övervakning och säkerhet, fuktkontroll och musik aktiveras automatiskt när det behövs. Vår innovation är prisbelönt nationellt som internationellt och är omskriven i flera tidsskrifter.

Grundat i Lund med internationell karaktär från start.

AWM Network

AWM Network is a digital marketing company based in Copenhagen, Denmark. We work in the field of lead generation, and continually optimise out websites with SEO best practices.
We offer a comperhensice, hands-on SEO/Communications internship programme, where our in-house specialists teach about SEO-related topics each week during learning modules. The tasks within the intership range from content writing, research and analysis, technical SEO, and digital PR.
After the internship, interns will be able to comfortably use tools such as Google Analytics, Ahrefs, Accuranker, and more.